Vinkki

Tavarat hallintaan

Listat ja luettelot ovat muuttajan apuvälineitä. Kun luetteloit tavarat helpotat pakkaamista ja saat kokonaiskuvan tavaroistasi. 

Kodin järjestys alkaa luettelosta

Kotisi muodostuu huoneista, joista jokainen sisältää eri määrän tavaraa. Tekemällä luettelon huoneista ja tavaroista saat tietää mitä missäkin on. Kun lähdet luetteloimaan tiloja ja tavaroita on hyvä aloittaa järjestyksessä niistä mitä käytät harvoin. Näin tulet huomaamaan mitä olet unohtanut!

Huoneet haltuun numeroimalla

Jaa paperi niin moneen alueeseen kuin sinulla huoneita, ja nimeä alueet esimerkiksi ”makuuhuone 1” ja ”makuuhuone 2”. Muista varastotilat, autotallit ja muut säilytystilat, pesuhuonetta ja vessaa unohtamatta. Tarkoitus on saada selville monta tilaa sinulla on käytössäsi.

Kun sinulla on selvillä kaikki huoneet ja tilat, joissa tavarasi ovat tee luettelo tavaroista eri huoneissa. Kirjoita jokaisen huoneen kohdalle huonekalut ja muut isot esineet, joita huoneessa on. Ei ole välttämätöntä, että luetteloit jokaisen kupin ja kipon, tähän riittää ”astiat” -näin muistat hankkia astiapaperia pakkausvaihetta varten.  

Pakkaamisen suunnittelu helpottuu

Kun sinulla on tieto huoneista ja tavaroista ylhäällä, käy luettelo läpi pakkaamisen näkökulmasta. Käytä hetki miettimiseen mitä sinun tulee pakata ja mitä pakkaustarvikkeita tarvitset. Tätä helpottamaan voit tehdä identtisen listan, jossa numeroidut huoneet muodostavat otsikot joiden alle merkitset missä tarvitset aaltopahvia ja missä ilmakuplamuovia.

Luettelon tekeminen on hyvä tapa aloittaa muuttaminen, kun tiedät mitä olet pakkaamassa on helppoa katsoa sopivia pakkaustarvikkeita. 

Teksti: Opiskelijamuutot.fi