Ohje

Helpota muuttoa: tee lista tavaroista

Kun teet listan tavaroista, tiedät mitä omistat. Lue vinkit listan tekoon ja ota tavarat hallintaan. 

Näin saat selville tavaramäärän  

Asunnon voi jakaa huoneisiin, joista jokainen sisältää jonkin määrän tavaraa. Tekemällä listan huoneista ja tavaroista saat tietää mitä missäkin on. Kun lähdet listaamaan tiloja ja tavaroita on hyvä aloittaa järjestyksessä niistä mitä käytät harvoin. Huomaat mitä olet unohtanut!

Jaa paperi niin moneen alueeseen kuin sinulla huoneita, ja nimeä alueet esimerkiksi ”makuuhuone 1” ja ”makuuhuone 2”. Muista varastotilat, autotallit ja muut säilytystilat, pesuhuonetta ja vessaa unohtamatta. Tarkoitus on saada selville monta tilaa sinulla on käytössäsi.

Kun sinulla on selvillä kaikki huoneet ja tilat, joissa tavarasi ovat, listaa tavarat eri huoneista. Kirjoita jokaisen huoneen kohdalle huonekalut ja muut isot esineet, joita huoneessa on. Ei ole välttämätöntä, että listaat jokaisen kupin ja kipon, tähän riittää ”astiat” -näin muistat hankkia astiapaperia pakkausvaihetta varten.  

Pakkaustarvikkeet voi hankkia hyvissä ajoin ennen muuttopakkausta

Kun sinulla on listattuna huoneet ja tavarat, käy listat läpi ja mieti mitä pakkaustarvikkeita tarvitset. Listauksen tekeminen on hyvä tapa aloittaa muuttaminen, kun tiedät mitä olet pakkaamassa on helppoa katsoa sopivia pakkaustarvikkeita. 

Listan tekeminen kannattaa -muutossa on paljon muistettavaa! Lue kaikenkattava muuttajan muistilista.

 

Teksti: Opiskelijamuutot.fi