Ohje

Muuton aikataulu

Kun teet aikataulun mitä pakkaat ja milloin pakkaat - helpotat urakkaa ja vältyt kiireen tunteelta. Lue tämä artikkeli ja ota vinkit talteen.

Aikataulun varmistuminen alkaa muuttopäivästä

Aikataulun ensimmäisenä kohtana on muuttopäivän päättäminen. Tämän jälkeen rakennetaan aikataulu muuttopäivän ympärille. Tavaroiden pakkaamista aloittaessa tavaran määrä voi yllättää ja kiire puskea päälle. Tällaisen yllätyksen aiheuttamilta ongelmilta vältytään, kun muutto aloitetaan laatimalla aikataulu. 

Muuton suuruutta kannatta yrittää arvioida. Kuinka paljon muuttolaatikoita tarvitaan, kauan pakkaamiseen kuluu aikaa ja tarvitaanko avuksi muuttopalvelua. Muuttopalvelun vuokraaminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Näin saat varmimmin muuttopalvelun paikalle haluamanasi päivänä. Monesti muuttofirmat pystyvät toimimaan lyhyelläkin varoitusajalla, mutta onko palvelun varaaminen muuttoa edeltävänä päivänä kuitenkaan riskin arvoista? Opiskelijamuutot tarjoavat myös mahdollisuuden muuttopäivän veloituksettomaan vaihtamiseen. 

Aikataulu pakkaamiselle - varaa ainakin viikko 

Pakkaaminen muuttoa varten kannattaa aloittaa viimeistään viikko ennen muuttopäivää. Tavarat kannattaa pakata muuttoon tarkoitettuihin muovisiin pakkauslaatikoihin. Muuttamiseen tarkoitetut muuttolaatikot ovat riittävän suuria sekä kestäviä. Tavalliset pahvilaatikot voivat menettää kannettaessa muotonsa ja pettää muuton aikana. Mikäli pahvinen muuttolaatikko pettää muuttoavun sitä kantaessa, on vastuu asiakkaalla itsellään. Muovisten muuttolaatikoiden hyötynä on myös niiden päällekkäin kasattavuus. Tämä helpottaa muuttoauton täyttämistä. Samalla vältytään lisäajelulta, kun tavarat mahtuvat muuttoa varten varattuihin autoihin.

Sujuva aikataulu ja riittävästi muuttolaatikoita 

Yksi muuttolaatikko jokaista neliötä kohden on hyvä peukalosääntö. Näin ollen 50m2 kaksion muuttoon tarvitaan 50 muuttolaatikkoa. Määrä voi kuulostaa paljolta, mutta muuttolaatikoiden kanssa on hyvä noudattaa ohjetta “mieluummin överit kuin vajarit”. Näin tavarasi mahtuvat varmasti muuttolaatikoihin. Tiesitkö, että muuttolaatikoiden ylipakkaamisella on vaikutusta tavaroiden kuljetuksen sujuvuuteen? Liian täyteen ahdatut laatikot on haastava kasata muuttoautoon. Myöskään tavaroiden turvallista kuljetusta ei voida taata. Kannattaa siis aikatauluttaa muuton aloitus niin, että ehdit reagoimaan tilanteeseen, jossa muuttolaatikot pääsevätkin loppumaan.

Kun varaat aikaa aikatauluun onnistut

Kun muutto aloitetaan ajoissa myös muuttopakkaus tulee tehtyä huolellisemmin. Kaappien ja lipastojen ovet teipataan, jotta ne eivät avaudu kannettaessa tai kuljetuksen aikana. Muuttolaatikot pakataan niin, että tavarat säilyvät ehjänä kuljetuksen aikana. Muuttolaatikot on myös syytä merkitä niin, että laatikon sisältö on selkeästi tiedossa.

Aikataulun suunnittelusta on paljon hyötyä

Opiskelijamuuttojen toimistopäällikön Tuomo Falckin mielestä muuton aloittaminen ajoissa on tärkeää. “Joskus on ollut tilanteita, että muuttoapulaiset kantavat tavaroita autoon samalla, kun asiakas pakkaa tavaroita” Falck kertoo. Sujuvan muuton edellytykset ovat Falckin mielestä aloitus hyvissä ajoin, muuttoon tarkoitetut muoviset muuttolaatikot sekä huolellinen tavaroiden pakkaus. Näin muutto toteutuu turvallisesti ja aikataulun mukaan. Muuttopalvelun lasku muodostuu muuttoon kuluneiden tuntien kautta. Asiakas hyötyy siis myös rahallisesti, kun muutto on järjestelmällisesti suunniteltu sekä toteutettu.

Muuttaminen on myös fyysistä puuhaa. “Muuttoapulaiset voivat kantaa päivän aikana satoja laatikoita asunnosta toiseen. Muutettavia kohteita saattaa olla kaksikin päivässä ja joka paikassa ei ole hissiä” Falck jäsentää. On siis suuri apu muuttajille, kun tavarat ovat asianmukaisesti ja valmiiksi pakattuna. Näin ne on helppo siirtää muuttoautoon sekä autosta uuteen asuntoon.

Muuton tilaaminen palveluna helpottaa muuttoa huomattavasti. Lue lisää Opiskelijamuuttojen muuttopalvelusta.

 

 

Teksti: Opiskelijamuutot.fi