Usein kysyttyä

Mihin aikaan tilaamani muuttolaatikot tulevat?

Toimitamme laatikot arkipäivisin klo 16.00 – 21.00 välisenä aikana. Laatikoita ei tarvitse olla vastaanottamassa, vaan voimme myös jättää ne ennalta sovittuun paikkaan, kuten esimerkiksi rappukäytävään tai autokatokseen. Mahdollinen ovikoodi on hyvä ilmoittaa tilausvaiheessa.

Voinko itse noutaa/palauttaa muuttolaatikoita?

Muuttolaatikoita/pakkausmateriaaleja voi noutaa ja palauttaa itse, mutta tästä on sovittava erikseen asiakaspalvelumme kanssa, joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Kuuluvatko muuttolaatikot muuton hintaan?

Muuttolaatikoista perimme erikseen päivävuokran ellei toisin ole sovittu. Hinnoittelusta lisää ”muuttolaatikot”.

Paljonko muuttoni maksaa?

Muuton hintaan vaikuttaa useampi tekijä, ja näin ollen muuttojen kustannuksetkin vaihtelevat. Muuton kestoon vaikuttavia tekijöitä ovat mm. asunnon koko, tavaroiden määrä, muuttomatkat, varastotilat, kerroksien määrät, hissien hyödynnettävyys ja kantomatkat. Asunnon koko, tavaroiden määrä ja olosuhteet vaikuttavat muuttajien määrään, joka puolestaan on suorassa yhteydessä muuton hintaan.

Tarjouspyynnön voi lähettää nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella. Antamiesi tietojen pohjalta kartoitamme tarvittavan muuttomiesten määrän ja muuttoauton.

Miten muuton laskutus tapahtuu?

Muuton laskutus tapahtuu Klarna maksupalveluntarjoajan välityksellä. Voit valita Klarnan sallimista maksutavoista sopivan. Mikäli luottotietosi on kunnossa, voit valita laskun, jolloin lasku aktivoidaan muuttopäivän jälkeen. Mahdolliset yhdessä sovitut lisätunnit laskutetaan samalla kertaa. Laskuvaihtoehdossa on saatavana Klarnan myöntämä koroton maksuaika, yleensä 30 päivää. Jos luottotiedot eivät ole kunnossa, maksat verkkopankissa muuton etukäteen. Lue lisätietoa Klarnasta

Mistä ”Opiskelijamuutot” nimi tulee?

Nimellä on kaksi merkitystä

 1. Opiskelijamuutot työllistää pääasiassa nuoria ja opiskelijoita. Kaikki työntekijämme eivät siis ole opiskelijoita.
 2. Suomen Opiskelijamuutot tekevät paljon muuttoja opiskelijoille.
Muuttoni aloitusajaksi on merkitty klo: 13.00–15.00 (heti edellisen muuton päätyttyä). Mihin aikaan muuttomiehet tulevat paikalle?

Iltapäivällä suoritettavat muutot aloitamme 2 tunnin aloitusliukumalla. Tarkka aloitusaika riippuu siitä, mihin aikaan miehistö vapautuu edeltävältä muutolta. Muuttomiehistö soittaa asiakkaalle tarkemman saapumisajan ennen toimistoltamme lähtöä.

Minkä kokoisia autoja Suomen Opiskelijamuutoilta® löytyy?
Autoja löytyy kahta kokoluokkaa: pakettiautot ja pienkuorma-autot. Pakettiautot (tilavuus 11,5m³) soveltuvat pienten asuntojen 10 – 30m² muuttoon, pienkuorma-autot (tilavuus 20m³) soveltuvat 30m² – 45m² muuttoon.

Mahdollisten auton rajoituksien (korkeus, auton paino jne.) osalta on hyvä tilausvaiheessa keskustella myyjän kanssa, jotta pystymme järjestämään muutolle oikean kokoisen muuttoauton.

Tarvitseeko tavaroita suojata ja miten/millä?

Tavarat tulisi olla suojattuna asianmukaisesti ennen muuttoa. Asianmukainen pakkaus tarkoittaa tavaroiden pakkaamista Suomen Opiskelijamuuttojen muutto-ohjeiden mukaisesti. Tämä sen takia, koska vakuutusyhtiö ei korvaa vahinkoja jos tavaroita ei ole pakattu asianmukaisesti. Asianmukainen pakkaus on aina asiakkaan vastuulla ellei toisin ole sovittu. Mikäli siirrettävät tavarat eivät ole pakattu/suojattu asianmukaisesti, ei Suomen Opiskelijamuutot korvaa tapahtuneita vaurioita. Puutteellisen suojaamisen takia naarmuuntuneita huonekaluja ei korvata. Sama pätee myös lattioiden ja vastaavien pintojen suojaaminen muuton tai muun työsuorituksen ajaksi on aina asiakkaan vastuulla ellei asiasta ole toisin sovittu.

Tiedot saatavilla olevista pakkaus- ja suojausmateriaaleista löytyvät pakkausmateriaalit osiosta. Sovittaessa voimme myös tulla hoitamaan pakkauksen puolestanne.

Kantaako autonkuljettaja myös tavaroita muuton yhteydessä?

Kuljettaja osallistuu myös tavaroiden kantamiseen.

Pääseekö asiakas muuttoauton kyydissä uuteen osoitteeseen?

Asiakas pääsee muuttoryhmämme kyydissä uuteen osoitteeseen, mikäli autossa on tilaa. Tästä on hyvä keskustella erikseen ennen muuttoa.

Asiakaspalautteita

 • Maria S
  EI OLISI VOINUT PAREMMIN SUJUA!!! Pojat hoitivat työnsä tehokkaasti ja antoivat hyviä ohjeita sekä neuvoivat, mitä tehdä todella ystävällisesti! Jos on mahdollista saada samat nuoret miehet seuraavaan muuttoon tammikuun lopussa, olisi kiva mutta uskon että muutkin ovat hyviä…varaan tammikuun muuton, heti kun tiedän päivän. KIITOS VIELÄ KERRAN!
  Maria S
 • Minna H
  Kiitos mukavasta muutosta! Muutto on aika kuluttavaa. On kiva, kun on hyvä kokemus muuttofirman kanssa, asiat sujuu hyvin ja muuttomiehet ovat mukavia.
  Minna H
 • Anna K
  Haluaisin kiittää hyvästä palvelusta tänään, koko toimistomme oli todella tytyväisiä palveluunne. Muuttomiehet olivat reippaita ja ahkeria. Tulemme suosittelemaan teitä tutuille tulevaisuudessa!
  Anna K
 • Pekka S
  Opiskelijamuutot hoitivat maanantaina muuttomme Agricolankadulta Helsingistä Ratavallintielle Espooseen. Kaksi kaveria saapuivat täsmälleen ajoissa ja aloittivat homman heti. Koko työ oli todella tehokasta eikä siinä taukoja pidelty ja tavarat saapuivat ehjinä perille.
  Pekka S
 • Pirita
  Kiitos taas kerran mahtavasti sujuneesta muutosta! Olemme muuttaneet nyt kahdesti kahden vuoden sisään ja molemmat muutot ovat menneet täysin putkeen. Jatkossakin suosittelen Opiskelijamuutot.fi kun jollakulla on tarvetta muuttopalvelulle 🙂
  Pirita
 • Päivi H
  Kiitos ammattitaitoisesta, ripeästä ja hyvästä asiakaspalvelusta muuton aikana!
  Päivi H
 • Anna T
  Kiitos hienosti sujuneesta muutosta! Kohteliaita, asiansa osaavia ja tehokkaita muuttomiehiä
  Anna T
 • Kikka C
  SUURI KIITOS ja ten points hienosti hoidetusta muutostani mukaville, ripeille ja hommansa osaaville kundeille. Siinä ei kauvaa nokka tuhissu ku kaikki oli ns. ”reilassa”
  Kikka C
 • Erja P
  Kiitos erinomaisesta muuttoavusta, 10 +++ teille
  Erja P
 • Pia S
  Kiitos ripeästä muutosta ti 29.7.!! Jo toisen kerran palveluita käyttäneenä hehkutan teitä muille!
  Pia S
 • Muusa K
  Kuten jo omalle seinälleni kirjoitinkin, oltiin taas tosi tyytyväisiä teidän palveluunne! Opiskelijamuutoille siis taas kerran täydet pisteet, reippaita nuoria miehiä oli kantamassa, kiitos ja kumarrus!
  Muusa K
 • Ari M
  Asiakaspalvelu oli todella huipussa koko palvelun ajan, ensimmäisestä puhelusta laskutukseen asti. Ei voi muutakun suositella, muutto ei eläessäni ole mennyt näin hienosti kun tänään!
  Ari M
 • Joonas R
  Opiskelijamuutoille yksi tyytyväinen asiakas lisää, suosittelen teitä varmasti myös ystävilleni!
  Joonas R
 • Heidi Y
  Supersuuret kiitokset vielä muuttoavusta jonka sain teidän ripeiltä herrasmiehiltä 1.9. Muutto Helsingistä Tampereelle meni kivuttomasti, uskomattoman nopeasti ja eikä hintakaan päätä huimannut ? hyvää syksyn jatkoa koko poppoolle!
  Heidi Y
 • Tiina L
  Meillä oli eilen teiltä neljä reipasta nuorukaista hoitamassa perheemme muuton Järvenpäästä Porvooseen. Olimme tosi tyytyväisiä! Pojat tekivät mukavalla meiningillä koko päivän täysillä hommia, eivätkä valittaneet mistään ja kohteliaasti kiittivät tarjoilusta, joka ei kovin kummallista valitettavasti kaiken kiireen keskellä ollut. Kiitos hyvästä palvelusta ja valtavan muuttosttressin helpottamisesta!
  Tiina L
 • Riikka V
  Muutto on hoidettu ja haluaisin heti kiittää erinomaisesta palvelusta! Ystävälliset ja ripeät tyypit teillä hommissa, palvelua voi todella suositella!
  Riikka V
 • Tuulikki R
  Muutto meni hienosti ja aivan sovitusti. Muuttomiehet olivat todella loistavia, Pakkasta oli 25 astetta mutta valitusta ei kuulunut. Kaikki pysyi ehjänä ja huonekalut laitettiin paikoilleen. Suosittelen lämpimästi!
  Tuulikki R