Useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset

Mihin aikaan tilaamani muuttolaatikot tulevat?
+
Toimitamme laatikot arkipäivisin klo 17.00 – 21.00 välisenä aikana. Toimitamme muuttolaatikot kahden tunnin liukuma-ajalla (esim. 17.00 – 19.00). Laatikoita ei tarvitse olla vastaanottamassa, vaan voimme myös jättää ne ennalta sovittuun paikkaan, kuten esimerkiksi rappukäytävään tai autokatokseen. Mahdollinen ovikoodi on hyvä ilmoittaa tilausvaiheessa.

Voinko itse noutaa/palauttaa muuttolaatikoita?
+
Muuttolaatikoita ei ole mahdollista palauttaa / noutaa itse, Suomen Opiskelijamuutot hoitavat toimituksen ja noudon.

Kuuluvatko muuttolaatikot muuton hintaan?
+
Muuttolaatikoista perimme erikseen päivävuokran ellei toisin ole sovittu. Hinnoittelusta lisää ”muuttolaatikot”.

Paljonko muuttoni maksaa?
+
Muuton hintaan vaikuttaa useampi tekijä, ja näin ollen muuttojen kustannuksetkin vaihtelevat. Muuton kestoon vaikuttavia tekijöitä ovat mm. asunnon koko, tavaroiden määrä, muuttomatkat, varastotilat, kerroksien määrät, hissien hyödynnettävyys ja kantomatkat. Asunnon koko, tavaroiden määrä ja olosuhteet vaikuttavat muuttajien määrään, joka puolestaan on suorassa yhteydessä muuton hintaan.

Tarjouspyynnön voi lähettää nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella. Antamiesi tietojen pohjalta kartoitamme tarvittavan muuttomiesten määrän ja muuttoauton.

Miten muuton laskutus tapahtuu?
+
Muuton laskutus tapahtuu käteisellä tai kortilla muuton päätyttyä ellei toisin ole sovittu, jokaisessa muuttoautossamme on maksupääte korttimaksua varten. Muuttolaatikoista lähetetään lasku postin tai sähköpostin kautta sen jälkeen kun laatikot on noudettu pois.

Mistä ”Opiskelijamuutot” nimi tulee?
+
Nimellä on kaksi merkitystä

  1. Opiskelijamuutot työllistää pääasiassa nuoria ja opiskelijoita. Kaikki työntekijämme eivät siis ole opiskelijoita.
  2. Suomen Opiskelijamuutot tekevät paljon muuttoja opiskelijoille.

Muuttoni aloitusajaksi on merkitty klo: 13.00–15.00 (heti edellisen muuton päätyttyä). Mihin aikaan muuttomiehet tulevat paikalle?
+
Iltapäivällä suoritettavat muutot aloitamme 2 tunnin aloitusliukumalla. Tarkka aloitusaika riippuu siitä, mihin aikaan miehistö vapautuu edeltävältä muutolta. Muuttomiehistö soittaa asiakkaalle tarkemman saapumisajan ennen toimistoltamme lähtöä.

Minkä kokoisia autoja Suomen Opiskelijamuutoilta® löytyy?
+

Autoja löytyy kahta kokoluokkaa: pakettiautot ja kuorma-autot. Pakettiautot (tilavuus 13m3) soveltuvat pienten asuntojen 10 – 30m2 muuttoon ja kuorma-autot (tilavuus ~40m3) yli 30m2 asuntojen muuttoihin.

Mahdollisten auton rajoituksien (korkeus, auton paino jne.) osalta on hyvä tilausvaiheessa keskustella myyjän kanssa, jotta pystymme järjestämään muutolle oikean kokoisen muuttoauton.

Tarvitseeko tavaroita suojata ja miten/millä?
+

Tavarat tulisi olla suojattuna asianmukaisesti ennen muuttoa. Asianmukainen pakkaus tarkoittaa tavaroiden pakkaamista Suomen Opiskelijamuuttojen muutto-ohjeiden mukaisesti. Tämä sen takia, koska vakuutusyhtiö ei korvaa vahinkoja jos tavaroita ei ole pakattu asianmukaisesti. Asianmukainen pakkaus on aina asiakkaan vastuulla ellei toisin ole sovittu. Mikäli siirrettävät tavarat eivät ole pakattu/suojattu asianmukaisesti, ei Suomen Opiskelijamuutot korvaa tapahtuneita vaurioita. Puutteellisen suojaamisen takia naarmuuntuneita huonekaluja ei korvata. Sama pätee myös lattioiden ja vastaavien pintojen suojaaminen muuton tai muun työsuorituksen ajaksi on aina asiakkaan vastuulla ellei asiasta ole toisin sovittu.

Tiedot saatavilla olevista pakkaus- ja suojausmateriaaleista löytyvät pakkausmateriaalit osiosta. Sovittaessa voimme myös tulla hoitamaan pakkauksen puolestanne.

Kantaako autonkuljettaja myös tavaroita muuton yhteydessä?
+
Kuljettaja osallistuu myös tavaroiden kantamiseen.

Pääseekö asiakas muuttoauton kyydissä uuteen osoitteeseen?
+
Asiakas pääsee muuttoryhmämme kyydissä uuteen osoitteeseen, mikäli autossa on tilaa. Tästä on hyvä keskustella erikseen ennen muuttoa.

Pyydä tarjous muutollesi tarjouspyyntölomakkeella
tai puhelimitse numerosta 010 567 0280