Muista muuttaessa

Kun muutat asunnosta toiseen on siinä yhteydessä monta muistettavaa asiaa. Nämä asiat on hyvä pitää mielessä.

 

Muuttoilmoitus
Tee muuttoilmoitus viimeistään viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää. Muista että maistraatille tehtävä muuttoilmoitus ei käännä automaattisesti postia vaan postille tulee tehdä erillinen muuttoilmoitus. Tee muutto ilmoitus täällä: http://www.posti.fi/muuttoilmoitus/

Käännä posti
Käännä posti uuteen osoitteeseen ja ilmoita uusi osoite yrityksille, joilta saat laskuja. Monet isot yritykset päivittävät asiakkaiden osoitetietoja väestötietojärjestelmästä mutta on paljon pieniä yrityksiä, jotka eivät päivitä osoitetietojasi automaattisesti.

Kotivakuutus
Vaikka vakuutusyhtiöt saavatkin osoitetiedot usein automaattisesti ilmoita muutosta kotivakuutukseen sillä asunnon neliöt ja irtaimiston arvo kannattaa päivittää samalla.

Internetyhteys
Internetyhteyden siirrosta kannattaa ilmoittaa ajoissa. Useimmiten se ei tarvitse asennusta mutta jos tarvitsee vältyt näin pitkiltä katkoksilta.

Sähkösopimus
Tee uusi sähkösopimus samalla ja irtisano vanha.

Muuttotarkistus
Tarkasta uusi asuntosi huolellisesti ja ilmoita mahdollisista ongelmakohdista vuokranantajalle tai isännöitsijälle. Muista tarkistaa myös kellari- ja varastotilat.

Lehdet
Jos sinulle tulee kotiin tilauslehtiä, muista soittaa tilaamiesi lehtien asiakaspalveluihin ja ilmoittaa uusi osoitteesi.

Kellari autotalli tai ullakko?
Muista myös nämä mahdolliset asuntoon kuuluneet paikat. Myös ne tulee loppusiivota.

KELA
Mikäli olet oikeutettu kelan asumistukeen tai opiskelijan asumislisään, hanki hakemukseen tarvittavat asiakirjat ajoissa.
Voit lähettää hakemuksen kelalle, vaikkei sinulla vielä olisikaan kaikkia tarvittavia asiakirjoja, ja toimittaa ne jälkeenpäin. Näin ollen et joudu kuukausikaupalla odottamaan kelan päätöstä.

www.kela.fi